poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Mus homar. Jak gotować homary - receptury z photoes.

Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Witam!
Dziś w Nikolya Cukiernia mam zamiar pokazać, jak ja gotowałem mus homara. A że gotowanie wziął mnie o nocy, ponieważ gotowane homary powinny być chłodzone bardzo dobrze.




Tutaj mam homara Pacific!
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
To jest piekne. Waga homara było około 600 g:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Pominąć homara do wrzącej osolonej wodzie, a od razu zaczyna się rumienić:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
A potem 5-7 minuty po tym, jak przeciągać go na płycie:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
To jest naprawdę ogromny, nie ja?
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Ale nie bardzo mięsa homara przyszedł czysty po tym jak go wyciąć:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Max 100-150 gramów sądzę ceny:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
W międzyczasie muszę przygotować farsz. Biorę jedną cebulę:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
I oczyszczone i pokrojone ryby - 500 gramów. Miałem pelengas do której dodać sól, pieprz i odrobinę przypraw:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Wszystko co mam mieszanie pasz:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
A potem osobny scroll bułgarski papryka - 1 szt.:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Potem rozwijali zwykły owinąć plastikową, szerzyć ją na pierwszej warstwie papryki, a następnie warstwę mielonego mięsa z ryb:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
A potem położyć na wierzchu kawałki homara:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
I położyłem ponownie warstwę papryki:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Wykonane pyszne bułki są tutaj:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Po tym, pomijam te bułki do wrzącej wody i gotować przez 5-7 minut:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
A teraz główny sekret! Czy pamiętasz kiedy powiedziałem, że przygotowanie tego dania wziął mnie o jeden dzień? Faktem jest, że rolki powinny być dobrze cool. Oczywiście, można umieścić je w lodówce, ale mus nie może uzyskać delikatne i trudne. Zostawiłem więc rolki do chłodzenia aż do następnego ranka w chłodnym miejscu. A potem zaczął się na danie:
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem
Oto co się stało w końcu. Bon Appetit!
Homar. Mus homar. Jak gotować homara przepis ze zdjęciem

Źródło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz